НовостиСветот на работникот

Ибрахими за „Студио 10“: Социо-економската положба на населението е многу лоша

   Време за читање помалку од минута

„Кога ке направам споредба до она што беше до 2016 година и сега она што е, несомнемо е дека социо-еконсмката положба на населението се влошува. Фактот дека до 2016 година 440.000 луѓе биле на прагот на сиромаштија, а сега се повеке од 650.000 зборува дека имаме голем број на сиромашни луѓе. Исто така инфлацијата допринесе уште повеке да се зголеми сиромаштијата. Платите стагнираат. За функционирте не, но за обичниот грѓанин да. Иако минималната плата се зголемува не е во ускалдена со раст на инфлацијата. Социеконмската положба на населението е многу лоша.“ – вели за „Студио 10“ Ибрахим Ибрахими поранешен министер за труд и социјална политика.

Извор: ТВ24