- Advertisement -
Правда

Извршител пратил налог за веќе платен документ

Извршител пратил - Работник
565views

До порталот Работник пристигна емаил од Валентина Ристеска која преку докази истакнува дека за навремено уплатена уплатница во 2016 година, во износ од 14,000 денари, во 2020 година повторно доаѓа налог од извшрител (Станислав Тасески од Охрид) дека треба да се платат 38,576 денари.

Според неа, наместо на нејзината адреса, налогот за извршување пристигнал во компанијата каде што работи.

Advertisement

„Иако има закон дека минималната плата не смее да биде под 14.500.00 денари, со налогот на извршителот, јас добив плата од 11.600.00 денари во време кога се забранети било какви стопирања на сметки“, вели таа во емаилот.

Во прилог меилот и фотографиите од сметките:

Advertisement

 

Advertisement