- Advertisement -
Наука

Каде почнува вселената?

421views

Доколку прашате некого каде се наоѓа вселената, веројатно ќе ви покаже кон небото. Но, никој не знае каде почнува она што ние го сметаме за вселена. Иако звучи едноставно, одредувањето на оваа граница може да зависи од многу работи.

Компанијата „Вирџин галактик“ планира да испраќа патници до Земјината орбита. Дали овие патници ќе се сметаат за астронаути? Според досегашните практики на САД, одговорот е да.

Advertisement

Повеќе прочитајте на факултети.мк 

Advertisement
Advertisement