МакедонијаПравдаСветот на работникот

Како да се усогласат семејниот и работниот живот?

Како да се усогласат - Работник
177views

КАКО ДА ГИ УСЛОГЛАСИМЕ РАБОТНИТЕ СО СЕМЕЈНИТЕ ОБВРСКИ?

Професорот Јовевски во прилог дава одговор и дискутира на следните теми и прашања:
– Што значи балансиран пристап помеѓу работата и семејството?
– Како жените во Македонија да се соочат со предизвикот на нееднакви услови во работата и дискриминацијата?
– Дали треба “a priori” да се вработуваат жени само затоа што се жени… или има и поинаков пристап?

Поздрав, од тимот