- Advertisement -
МакедонијаПравда

Комисијата за заразни болести препорача во училишните клупи да се вратат само учениците од прво, второ и трето одделение

279views

Учениците од прво заклучно со трето одделение ќе ја започнат новата учебна година со физичко присуство. Останатиот дел од основното и средно образование ќе ја следат наставата од далечина или онлајн. Ова го предложи Комисијата за заразни болести на средбата со претставниците на Министерството за образование. Истото го потврдија министерите за здравство и з аобразование во заминување, Венко Филипче и Арбер Адеми, додавајќи дека предлогот на Комисијата ќе се дискутира на владина седница и потоа ќе се донесе конечната одлука.

Повеќе прочитајте на АлсатМ

Advertisement

Advertisement