- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

КСС: Побаравме од Министерката Шахпаска Ковид – 19 да се прогласи за професионално заболување

КСС: Побаравме од Министерката Шахпаска - Работник
936views

Денеска во просториите на МТСП се одржа средба во насока решавањето на проблемите во делот на квалитетен социјален дијалог помеѓу претставници на КСС и Министерката за труд и социјална политика Jагода Шахпаска.

“Беа изнесени низа проблеми кои подолго време чекаат да се решат за што Министерката Шахпаска се согласи и зема обврска истите да се надминат на достоинствен начин низ конструктивен дијалог. Од КСС беше побарано Ковид-19 да биде професионално заболување за сите работници и отсуството да се плаќа 100% за што Министерката побара повторно да се испрати предлогот за да биде истиот детално разгледан од самото Министерство“, наведуваат од КСС.