- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Левица: Трудовиот инспекторат се прогласи за ненадлежен по пријавата за заразени текстилни работници

Работеле на 40 часа - Работник
663views

➡️Пријава која пристигна до нас за заразени работнички во конфекцијата АД „Мода” од Свети Николе. Случајот го пријавивме во Пазарен Инспекторат, додека од Трудовиот Инспекторат одбија да ја процесуираат пријавата под изговор дека не е нивна надлежност?!

Левица ќе продолжи да ја експонира во јавноста ригидноста на институциите и реалната немоќ да се заштити мнозинството граѓани од самоволието на владејачкиот естаблишмент. Додека од 15-ти јули, убедени сме дека директно од Парламентот ќе влијаеме врз законската регулатива која е само израз на репресијата на корумпираните елити и нивните лукративни интереси!

Advertisement

#ДржаватаЗаНародот
#ЛевицаВоПарламент
#ЗаокружиБрој4, пишува Левица во фејсбук статусот.

Advertisement
Advertisement

Advertisement