ПравдаСветот на работникот

Лекарка од гинекологија во Тетово позитивна, немала контакт со пациенти, таа и нејзините колеги во изолација

270views

Лекарка од Одделот за гинекологија при Клиничката болница во Тетово е меѓу новите позитивни на Ковид-19. Таа е изолирана заедно со колегите со кои имала контакт. Официјалните информации од Министерството за здравство велат дека здравствената работничка немала контакт со пациенти од овој оддел, па поради тоа одделот продолжил да функционира нормално.

Повеќе прочитајте на ТВ21.мк