Правда

МЗЖСПП веќе спроведе инспекција во Усје, активностите се во законски граници

   Време за читање помалку од минута

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов во вечерашното интервју на телевизија Алфа рече дека доколку тој би имал ингеренции врз Државниот инспекторат за животна средина би испратил инспектори во фабриката Усје. Според информациите на Државниот инспекторат за животна средина кои се јавно објавени, инспекторатот веќе извршил инспекција во УСЈЕ на 12.12.2019 година. Извештајот од последниот инспекциски увид може да се најде на страницата на МЗЖСПП, а по изјавата на Шилегов, инспекторатот го реобјави. Инспекцијата уште еднаш покажа дека сите активности се во рамки на законски дозволените лимити, пишува Фокус.

Целосниот текст прочитајте го тука