НовостиСветот на работникот

Млади и успешни: Запознајте ги жените кои ја трансформираат авионската, вселенската, автомобилската и други индустрии во светот

   Време за читање 1 минута

Women in manufacturing – Mikrosam Macedonia

Да се биде светски признат лидер во производство на роботски и ЦНЦ машини за композитни производи за авионска, вселенска, автомобилска, одбранбена и други индустрии и да се работи за клиенти од целиот свет е вистински предизвик и успех. Погодувате, зборуваме за Микросам – македонска компанија која успешно оперира веќе 33 години, а во овие години постоење има инсталирано над 300 производни линии во повеќе од 45 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа.

Успехот на Микросам не е случаен. Се должи на јасната визија, силното лидерство и тим од професионалци.

Иако, на прв поглед, во индустријата во која делува Микросам „владеат мажи“, дел од нивниот тим се и многу прекрасни дами кои работат на најразлични позиции.

Ќе ви ги претставиме Стефани, Тамара, Ана, Ивана и Бисера, секоја професионалец во својата област, кои со своите успешни приказни се вистински поттик за младите девојки да истраат и да не се откажуваат од своите соништа, без оглед кон која професија и да се насочат.

Повеќе на Vrabotuvanje.com