- Advertisement -
НовостиСветот на работникот

МТСП: Бадник, 6-ти јануари е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

28 август е неработен ден - Работник
199views

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), денешниот ден, среда, 6-ти јануари 2021 година, Бадник, ден пред Божиќ, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.