Правда

Над 450 деца од ромски семејства во социјален ризик ослободени од плаќање партиципација за градинка

   Време за читање помалку од минута

Над 450 деца Роми, чии што семејства се во социјален ризик, се ослободени од плаќање партиципација за посетување на градинка, во рамки на блок дотациите што локалните самоуправи ги добиваат од Министерството за труд и социјална политика, соопшти Кабинетот на дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ, пишува Либертас.

Целосниот текст прочитајте го тука