- Advertisement -
Македонија

Настава без мобилни телефони во училиште во Аеродром

Настава без мобилни телефони - Работник
400views

Општинското основно училиште „Александар Македонски“ во соработка со Советот на родители донесе одлука за забрана на употребата на мобилни телефони за време на часовите. За таа цел, училиштето набави посебни шкафчиња каде што ќе се оставаат телефоните и учениците ќе можат со поголемо внимание да го следат часот. Наставата без мобилни телефони ќе придонесе да се зголеми квалитетот на образовниот процес.

Ги поттикнуваме и другите училишта во општината да ја применат оваа практика, велат од општина Аеродром.

Advertisement

Advertisement
Advertisement