Наставниците биле повеќе изложени на стрес од здравствените работници за време на пандемија

Наставниците биле под поголем стрес од здравствените работници на првата борбена линија за време на пандемијата, открива ново истражување.

Оние што предавале онлајн за време на пандемијата пријавиле значително повисоко чувство на депресија и изолација од колегите што предавале со физичко присуство во екот на пандемијата.

Истражувачите признаваат дека биле доста изненадени од наодите, за кои сугерираат дека би можело да биде поради нивото на неизвесност за тоа колку долго училиштата ќе бидат затворени и ќе се одржуваат часови.

Повеќе на Факултети