Неделков: Првата средба со Министерката Царовска беше конструктивна

Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК Јаким Неделков денеска учевстувал на средба со новата Министерка за образование и наука Мила Царовска на која се зборувало за делот програмата за работа на училиштата во услови на коронавирусот.

Според Неделков, средбата била конструктивна. Тој посочи дека станало збор и за отворени прашања во образованието, но не навлегле во детали, со тоа што се договориле да направат уште средби на кои ќе се разговара за овие прашања. 

Неделков: Првата средба со Министерката Царовска – Работник

Имено, едно од отворените прашања кое се однесува на Високото образование е потпишување на Колективен договор, за што СОНК, како што вели Неделков, континуирано работи да се преговара и потпише со Министерството. 

Бобан Илијевски