- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Независниот синдикат на судската полиција бара итно подобрување на работничките права

Независниот синдикат - Работник
437views

Нова опрема и соодветни униформи, регулиран бенифициран стаж, донесување на Правилник за процентите за зголемување на платата до 20 проценти, се само дел од горливите прашања со кои се соочуваат и ставаат акцент припадниците на судската полиција.

Независниот синдикат на судската полиција го поздравува донесувањето на Програмата за едукација и тренинг на припадниците на судската полиција, но во исто време потсетуваат дека статусот на судскиот полицаец е во загрижувачка состојба и дека на врвот на приоритетната листа мора да биде значително подобрување на истиот, вели Александар Литовски, Претседател на синдикатот, пишува ММС.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement