ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

НЕМА ПОВЕЌЕ ПЛАЌАЊЕ НА РАКА!

   Време за читање помалку од минута

Владата најави дека ќе ги затегне мерките за контрола на плаќањето во кеш, со цел да се спречи избегнување на даноци и придонеси. Оваа одлука ќе има директно влијание врз работниците кои се занимаваат со куќни работи, градежни работи, собирање на реколта и други слични активности, кои често се плаќаат во кеш и без договор за работа.

Повеќе на Денар