- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Не ги трпат „непослушните“: Им поделиле откази на штрајкувачите

Не ги трпат „непослушните“- Работник
241views

Компанијата Гугл отпуштила неколку вработени кои ги повикувале своите колеги на штрајк и прекин на работата.

Гугл ангажирал и неколку компании кои се специјализирани за разбивање на штрајкови. Вработените во оваа компанија протестираат поради условите за работа, особено на оние кои работат преку трети компании.

Дека ИТ гигантите немаат разбирање за штрајкувачи, не е не ништо ново. И Амазон се почесто се сретнува со штрајкови и протести поради лошите услови за работа и најмали дневници во целиот сектор, пренесува Банкар.

Порано оваа година, во Гугл протестирале дури и менаџерите на најважните позиции, како и програмерите поради полутајниот договор на компанијата и кинеските власти за изработка на специјална верзија на интерент пребарувач за корисниците во таа земја.