- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Лазаров: Не само санкции за компаниите, туку и одговорност за тие што ја креирале Уредбата

223views

Не само санкции за компаниите, туку одговорност за тие што ја креирале уредбата поради тоа што дозволиле можна злоупотреба на средствата.
Секоја мерка треба да има јасни механизми за заштита од евентуална злоупотреба, особено вакви сензитивни мерки креирани во услови на криза.
Дополнително, санкциите за компаниите не го решава проблемот на работниците кои останаа без плата во овие тешки времиња. Затоа, треба присилно да се наплатат парите од компаниите и истите да се префрлат на сметките на работниците за кои се првично наменети, пишува д-р проф Дарко Лазаров од Економскиот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев”- Штип, на фејсбук статусот.

Advertisement

Advertisement