- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовости

Нова механизација од АД ЕСМ за рудниците во РЕК Битола

Нова механизација - Работник
463views

АД Електрани на Северна Македонија презентираа дел од новата механизација набавена за потребите на рудниците во РЕК Битола.

Набавени се четири нови дампери, автодигалка, утоварувач, грејдер и друга механизација со која се обезбедуваат поквалитетни услови за работа во рудниците на комбинатот.

Монтажата ја вршат стручни лица од државата и странство споре кои потребни се пет денови за монтажа на механизацијата која е многу габаритна и обука за нејзино одржување.

АД ЕСМ набави и еден од најсовремените мерачи на топлинска енергија кој исто така е во процес на монтажа на дистрибуитивниот систем за испорака на топлинска енергија за греење во топлификационата мрежа на АД ЕСМ Енергетика, кон потрошувачите.