Нова цена на горивата

Утре Регулаторната Комисија за Енергетика ќе ја утврди новата цена на горивата.

Новата цена по која ќе се точат бензинот у дизелот ќе биде позната утре напладне.

Изминатите денови бензинот поскапуваше, а дизелот поевтинуваше, п такс во моментов горивата се продаваат по следниве цени:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 94,50 (денари/литар), Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 96,50 (денари/литар), Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 86,00 (денари/литар), Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 84,00 (денари/литар), Мазут М-1 НС 54,339 (денари/килограм)