Огнометот во Сиднеј се одржа во 21 часот за оние кои не можат да останат будни до полноќ

Граѓаните на социјалните мрежи ја пофалија овогодинешната организација во Сиднеј за одржувањето на огнометот во 21 часот, за да можат и оние кои не се будни среде ноќ да уживаат во прославите.

Организаторите на новогодишната прослава одлучија да одржат две прослави со огномет, една во 21 часот, а потоа повторно на полноќ, со објаснување дека првиот огномет бил одржан за сите оние кои не можат да останат будни до полноќ.

Првиот огномет беше посветен на домородците, нивната култура и историја, а за подготовка на двојната прослава на огномет беа потрошени 4.000 часа работа.

Другиот огномет траеше осум минути, а од 184 позиции на најпознатиот мост во светот, Сиднејскиот пристанишен мост, беа испукани вкупно 7.000 огномети, а од операта во Сиднеј 2.000.

извор: mk.tv21.tv