- Advertisement -
Македонија

Основните училишта во Аеродром добија прочистувачи на воздух

Основните училишта - Работник
345views

Речиси сите основни училишта во Општина Аеродром добија прочистувачи на воздух.

Станува збор за набавка на апарати за прочистување на воздухот како дел од активностите од Планот за чист воздух на Владата што се спроведуваат во рамките на борбата против аерозагадувањето.

Advertisement

За Аеродром се донирани 38 прочистувачи на воздух за училниците во кои престојуваат деца со целодневна настава.

Како дел од мерките, во вторникот во градинката „Буба Мара – Пчелка 2“ досегашниот нееколошки систем на греење на нафта беше заменет со високоефикасни инвертер-клими.

Advertisement
Advertisement

Општина Аеродром и натаму останува посветена на ублажување на штетните последици од енормното загадување на воздухот.

Извор: Општина Аеродром

Advertisement