- Advertisement -
Македонија

Основците од неколку училишта од денеска ќе следат настава без телефони

Основците од неколку училишта - Работник
229views

Основците од неколку училишта во државата од денеска ќе следат настава бев телефони во џебовите. По Ѓорче Петров и основно училиште од Куманово забрани употреба на мобилен за време на часовите. Освен учениците со себе телефон ќе немаат и наставниците. Пред почеток на секој час ќе ги оставаат во нумерирани џебови. Директорот на кумановското училиште Крсте Мисирков, вели дека забраната е договорена во соработка со родителите поради честите злоупотреби на телефоните, пишува Кариера.

Целосниот текст прочитајте го тука