МакедонијаПравда

Осудени шумски полицајци и понатаму во униформа

   Време за читање помалку од минута

Димче Талевски од Демир Хисар и Душан Миновски, Ивица Јошевски, Сашо Трајковски, Бобе Силјановски и Дејан Миновски од село Сопотница, сите шумски полицајци годинава се осудени за незаконит лов со казна затвор од по 6 месеци, или две години условно. Криволовот го сториле со службено оружје и возило, но и покрај пресудите, тие и натаму како шумски полицајци ги штитат и се грижат за македонските шуми, пишува МКД.

Целосниот текст прочитајте го тука