ПравдаСветот на работникот

Отказите на работниците поради Ковид-19 да бидат како технолошки вишок, а не со спогодби

   Време за читање помалку од минута

Доколку работодавците  не можат да ги задржат  вработените поради последиците  предизвикани од пандемијата со КОВИД-19,  тогаш отпуштањето да биде како  технолошки вишок, а не со спогодбени откази,  за вработените да имаат право  да се пријават во Агенцијата за да добијат надомест, апелираше денеска заменик-министерот за труд и социјална политика Ѓонул Бајрактар во информативната видеосесија на Владата на тема од социјалната заштита.

Повеќе прочитајте на денешен.мк