- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Пензионерскиот синдикат на Македонија со поддршка за СОНК

Пензионерскиот синдикат на Македонија со поддршка за СОНК - Работник
1.26Kviews

Пензионерскиот синдикат на Македонија при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија ги поддржува легитимните барања на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК, истакнаа од синдикатот, ексклузивно за Порталот Работник.

Од Пензионерскиот синдикат рекоа и дека воедно со тоа даваат поддршка на најавениот предупредувачки штрајк бидејќи сметаат дека  просветни работници заслужуваат повисака плата од причина што истите се под просекот на државата.Мораме да се исправиме пред предизвикот за да го вратиме достоинсвото на просветните работници кој се столбот на нашето општество.

Advertisement

Заклучија дека предложеното зголемување на платите во образованието е минимално и нема да има никаков ефект, со што на просветните работници ќе им опадне мотивацијата, а со тоа ќе опадне и квалитетот на идните кадри кои треба да ја водат државата во иднината.

Advertisement
Advertisement