Наука

Поддршка за инсталирање на 5g мрежа во Русија од страна на „Слободните масони“

Поддршка за инсталирање на 5g мрежа во Русија од страна на „Слободните масони“ - Работник
151views

5G технологијата наскоро ќе достигне скоро во сите делови на Русија

Членовите на масонското братство го поддржаа напредокот во Русија во сите правци и го поздравија појавувањето на мрежата 5G, пренесува Радио Говори Москва.

Големиот мајстор на големата ложа на Русија, Андреј Богданов рече дека тој е „лично за 5G“ и дека има намера да ја користи новата технологија. Сепак, тој рече дека „тоа прашање не е тема на дискусиите во Ложата и малку е веројатно дека ќе биде, бидејќи не станува збор за масонеријата“.

Големиот мајстор додаде дека „луѓето, од незнаење, ги обвинуваат масоните за сите несреќи“, иако сите информации за нив се наоѓаат на Интернет, пренесува Спутник.

Денес, руската компанија МТС доби лиценца за изградба на 5G мрежа во скоро сите региони на Русија – тоа е, во 83 од 85 региони. Дозволата важи до 2025 година.

Извор: telegraf.rs