Пожар зафати две државни институции, изгореа просториите на МИА и инспекторатот за животна средина, нема повредени

„Во 7 часот утринава пожар ги зафати просториите на информативната агенција МИА и Државниот инспекторат за животна средина и просторно планирање. Можете да видите од нашите снимки дека просториите се целосно уништени. Тоа што е позитивно е дека просториите на Секретаријатот за европски прашања кои се близу, не биле зафатени од пожарот“, јавува репортерот на ТВ21.

Бидејќи пожарот се случил пред институциите да почнат со работа, нема повредени. Сите капацитети на противпожарната единица Скопје беа на располагање, но потребни беа 50 минути за локализирање на пожарот. Причина за ова било тоа што вратите биле затворени и тоа ги спречило пожарникарите да влезат внатре. Не работеле ниту хидрауличните црева на противпожарните апарати, извести командирот на противпожарната единица Скопје, Владимир Симоновски.

Повеќе прочитајте на ТВ21