МакедонијаСиндикат

Полицијата бара и за нив да важат мерките за заштита од корона вирусот

   Време за читање помалку од минута
Полицијата бара мерката за ослободување од работа на еден од родителите, кои имаат деца до 10години, да важи и за нив. Велат дека до сега не добивале воопшто одговор на барањата за ослободување од работа.

Освен тоа, бараат да се зголемат хигиенските превентивни мерки, бидејки во некои одели каде полициските службеници се во постојан контакт со странки немало ниту средства за дезинфекција.

Извор: Сител