- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

По катастрофалниот пожар во ТЦ Глобал, првиот целосно реновиран дуќан

По катастрофалниот пожар - Работник
127views

Во големиот пожар кој избувна ноќта на 2 јануари во ТЦ Глобал Струмица, беа оштетени една третина од пазарот, голем дел од дуќаните на приземјето и на првиот кат, како и дел од оние лоцирани на вториот и третиот кат, додека пак покривот целосно се урна. Според барањата за оштета на тезги и продавници, беа оштетени приближно 50 правни субјекти. Над еден милион евра штета беше пријавена од физичките и правните лица до општинската комисија во Струмица.

Осигурувањето на имот, во зависност од осигурителната компанија и опсегот на полисата, во овој случај беше единственото брзо решение за сопствениците чии дуќани беа зафатени од пожарот.

Advertisement
Повеќе на Либертас

Advertisement
Advertisement