НовостиСветот на работникот

ПРВА, ВТОРА, ТРЕТА СМЕНА: Работат ноќе, спијат дење и промената на биоритамот „удира“ по здравјето

   Време за читање помалку од минута

Многу работници во земјава работат во смени, а посебно тешко им паѓа на оние кои имаат и трета смена, така што ноќе работат, а преку ден спијат. Оваа промена на животниот стил носи и здравствени ризици.

Повеќе на Фактор

Фото: Unsplash