- Advertisement -
Правда

Протест во Тетово, граѓани бараат решавање на проблемот со фекалната канализација

Протест во Тетово - Работник
183views

Оштетената патна инфраструктура, отворената фекална канализација што минува пред куќите и блокирањето на главната улица на населбата  ги принудија жителите на четвртиот блок во Тетово да протестираат. Бараат од Општината да донесе детален урбанистички план, со кој ќе се спречи приватизацијата на земјиштето да ја блокира главната улица од населбата низ  која минуваат жители на околу 30 куќи.

“Проектот за добро или лошо урбанистичко планирање каков што е, не е спроведен. И второ, фекалната вода што тече пред луѓето скоро 15 години. Пред десет години поднесов жалба, пред пет години, пред три години, но никогаш не се оствари”.

“Овде сум од ’64 година, оваа е улицата на Ратаја, откако се сеќавам како мало дете”, велат жителите, објави АлсатМ.

Целосниот текст прочитајте го тука