- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Протест на мајките пред Владата поради одлуката за враќање на работа

270views

Мајките кои што се на породилно отсуство и оние кои што имаат деца до 6 години во излегоа на протест пред Владата. Тие бараат да се поништи одлуката на владата со која што на 23-ти септември тие ќе треба да се вратат на работа, но исто така бараат породилното отсуство да биде продолжено до крајот на годината. Велат дека во градинките нема место и воопшто не можат да ги запишат нивните деца.Досега петицијата ја потпишале 3325 мајки.Оставија и празни шишиња пред Владата.