ПравдаСветот на работникот

Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

   Време за читање помалку од минута

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип.

Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна помош, а работодавачите ќе можат да ја добијат државната помош, која е дел од мерките за корона вирусот, пишува Вечер.

Целосниот текст прочитајте го тука