- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

САДУ: Ќе се одржи најавениот штрајк во фонд за здравство

САДУ: Ќе се одржи - Работник
248views

Синдикалната организација на Фондот за здравствено осигурување при САДУ ќе го одржи веќе најавениот штрајк.

Штрајкот ќе се одржи откако раководството на ФЗО не одговори на барањата на синдикатот ниту пак се одзва на повикот за решавање на проблемите во синдикатот. Раководството не се одзва ниту на периодот даден за договор и социјален дијалог пред одржување на штрајкот на вработените, напротив има игнорантски однос спрема синдикатот и вработените во фондот.

Advertisement

Откако раководството не се произнесе по барањата, синдикатот ќе го одржи најавениот штрајк и ќе продолжи со своите активности доколку продолжи ваквиот однос од страна на институцијата.

Штрајкот ќе се одржи на ден 30.12.2019 год.

Advertisement
Advertisement

Ги повикуваме сите вработени на солидарност, да излезат и да го поддржат штрајкот бидејќи ова е борба за подобри работнички права и услови кои очигледно не се предмет на меѓусебна расправа и социјален дијалог.

 

Advertisement