МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Саздов: Полицајците кои не сакаат да се партиризираат се праќаат на места со најлоши услови

947views

Фејсбук статус на Дејан Саздов, генерален секретар на Синдикатот на полицијата во Македонија:

Додека во целиот свет се Борат да ги Заштитат своите граѓани и Припадниците на Безбедносните служби од ОПАСНАТА ЗАРАЗНА БОЛЕСТ ….КОВИД 19 …во Р.Македонија Политичари Актуелни министри све прават за да ја РАШИРАТ си ја тераат за да приватизираат и ПАРТИЗИРААТ Институции … денес помодерно од времето на ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА кога тогаш со АУСФАЈС се испраќало Жртви во КОНТРАЦИОНИ ЛОГОРИ за ЕКСПЕРИМЕНТИ во ГАСНИ КОМОРИ …..ДЕНЕС Професионалци ПОЛИЦАЈЦИ кои одбиваат да бидат Партизирани …… се ПРАКААТ кај ВЕЌЕ Осудените во ОБЈЕКТИ Налик како во НАЦИСТИЧКИТЕ ЛОГОРИ ….со ЦЕЛ ЕКСПЕРИМЕНТИ без ПРАВО на ЗАШТИТА и наместо ГАС како во 1942 година , во 2020 година НАМЕРНО ИЗЛОЖУВАЊЕ на ЗАРАЗНА ОПАСНА БОЛЕСТ и Принуда за ПРЕЖИВУВАЊЕ со потикнување на БОРБА за ЖИВОТ.( Услови за строги мерки и заштита од Опасната болест како НАГРАДА ама за што???САМО за Министерот и ПАРТИСКО ПОДОБНИТЕ) Жално Но ВИСТИНИТО гледаме како изгледа РЕАЛНОСТА …Загрозување на здравјето и безбедноста ПРАВДАТА ли е ова МИНИСТРЕ ???? видовме во секо поле како е донесена од Највисокото раководство во МВР!!!! Да се ЗАСРАМИТЕ секој инволвиран има да ОДГОВАРА за ЗЛОДЕЛАТА!!!