Занимливости

Сакајќи да го именува својот син Луцифер, службеникот одби да го напише името затоа што „детето нема да успее во животот“

службеник одби да го напише името затоа што „детето нема да успее во животот“ - Работник
95views

Тие тврдат дека не се религиозни и дека го избрале името затоа што тоа значи „носител на светлината“.

Родителите од Велика Британија поднеле жалба откако градската администрација одбила да го запише нивниот син под името Луцифер.

На Ден и Менди Шелдон и Манди Шелдон од Дербишир, наводно им било кажано дека нивниот син „нема да успее во животот“, ако неговото име е Луцифер, по што, тврдат, тие решиле да поднесат жалба.

Тие тврдат дека не се религиозни и дека го избрале името затоа што тоа значи „носител на светлината“, но се чини дека официјалните лица претходно го поврзале ова име со Сатаната.

– Бевме возбудени да го напишеме неговото име, а жената не гледаше во шок. Таа ни рече дека нема да може да најде работа и дека наставниците ќе одбијат да го поучуваат. Се обидов да и го објаснам значењето на тоа име, но таа не нè слушаше. Таа дури ни кажа дека името е нелегално во Нов Зеланд и предложи да му дадеме друго официално име а дома да го викаме Луцифер – сподели таткото Ден.

Бидејќи немаше законска пречка да го дадат тоа име на нивниот син, на крајот тие ја прифатија нивната тужба и името на момчето сега е Луцифер.

– Бевме шокирани од однесувањето на тој службеник. На крајот го запишала, но против нејзината волја. Сметаме дека е убаво име и уникатно. Не очекувавме дека ќе нè вознемируваат заради тоа – заклучи Ден.

Извор: Telegraf.rs