- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Се отпуштаат трудници, самохрани мајки и хронично болни

Дали може со закон да се ограничат - Работник
99views

Бремени жени, самохрани мајки, работнички пред пензија, хронични болни, мајки на деца до 10 години, од март минатата година се жртви на состојбата предизвикана од корона кризата, но и жртви на несовесноста и нехуманоста на дел од работодавачите во текстилната индустрија.

Кристина Ампева од „Гласен текстилец за „Слободен печат“, вели дека во целата ланска година, се искористувал стравот и незнаењето на работничките, и на потпис им се давале разни штетни анекси, откази, спогодби и изјави, се со цел, газдите да не им исплатат опремнина согласно видот на отказот, кој де факто е од деловни причини на фирмата и работодавачот.

Повеќе на Слободен Печат