Се повеќе незадоволни работници во компаниите. „Работат колку што ќе им се плати“ или „Воопшто не работат“

Во изминатата година, феноменот како „големиот отказ“ и „тивкото откажување“ станале жешки теми, што навело многумина вработени да преиспитаат што им значи работата во компанијата. Најпопуларните клучни зборови во текот на 2022 година, во врска со работата се: „против работа“, „работи колку што си платен“ и „тивко откажување“.

Најголемиот дел од овие разговори се обавувале на Reddit, покажуваат статистиките на агрегаторите на социјални вести.

„Antiwork“ (против работа) е термин кој се однесува на оние кои „сакаат да извлечат максимум од животот без работа“ и „љубопитни се за тоа да ја уништат работата“. Овој термин забележал пораст на споменување на оваа мрежа од 104 % на годишно ниво од септември 2021 година.

„Работите колку што сте платени“, како „тивкото откажување“ претставува повик до работниците да не се вложуваат премногу во работата. Во истиот период забележал зголемување од 95 % во однос на претходната година.

Posao, LinkedIn

Фото: Pexels

Реалност е дека општото чувство на незадоволство кај вработените во деловниот свет е зголемено, а тие бараат начин своите поплаки и загриженоста да ги изнесат во јавност – без оглед на тоа дали менаџментот проверува дали има повратни информации или не.

На Reddit споделуваат постови за ставови околу работата и искуствата во заедниците во врска со работата, барајќи или давајќи општи животни совети и совети за кариера.

Луѓето доживеаја невидена промена после се што преживеја и работеја во текот на пандемијата. На пример, генерацијата Зет е демографска категорија која има најмногу на платформата, а нивната љубопитност за ‘новото нормално’ ги тера во заедниците… по одговори – рекол Роб Геџ, шеф на „глобалиот увид“ на Reddit. 

Posao, kompanija

Фото: Pexels

Се повеќе луѓе ја преиспитуваат својата работа

Неодамнешните трендови како „тивокото откажување“ укажуваат на тоа дека вработените „се повеќе ги преиспитуваат“ своите улоги, рекла психологот и експерт за однесување Натали Баумгартнер.

Знаеме дека луѓето се повеќе чувствуваат преоптовареност на работното место и од нив се бара да работат повеќе за иста плата – додала таа.

Експертите тврдат дека „најдобар начин“ за решавање на проблемите на работното место е да ги пријавите директно на менаџерот или организацијата.

Меѓутоа, Ди Си. Маршал, извршен директор на Diverse & Engaged, рекол дека двете опции, за жал, „ги изневериле денешните работници“.

Кога вработените ги споделуваат своите грижи и проблеми следејќи го протоколот, често разговараат со некој кој не може да се идентификува со нив: оние кои не се доволно овластени за да управуваат или да направат промени – наведува тој. 

Баумгартнер била согласна со тоа велејќи дека поголемиот дел од луѓето проблемите на работното место не ги решаваат.

Според истражувањето на Институтот за работна сила Achievers, на пример, само 14 % од вработените се согласни дека нивните компании редовно бараат повратни информации за важни прашања.

Posao, strategija

Фото: Pexels

Ослободување од стрес

Во тоа светло, насочувањето кон онлајн форумите како што е Reddit може да биде обли, на ослободување од стресот или извор на валидација кога станува збор за проблемите на работното место.

Можат да почувствуваат емпатија и признание од заедничките искуства – што би можело да ублажи барем дел од нивните фрустрации. Овие заедници можат да бидат како сигурен простор, оддалечен од менаџментот, каде вработените можат да стекнат поинакви перспективи за тоа како другите пристапиле кон слични ситуации – додала Баумгартнер.

Според Ален Вонг, модератор за subreddit r/fatFIRE, платформата им овозможува на членовите „слободно да зборуваат без страв од отказ“, што може да се случи во реалниот свет.

„Огнот“ е акроним за „финансиска независност, прерано пензионирање“, термин кој го популизираат оние кои сакаат да одат во предвремена пензија живејќи од инвестиции и заштеди, а не од плата, рекол Вонг.

Анонимноста Reddit им ја овозможува на корисниците за да разговараат на теми кои општествата често ги сметаат за табу на работното место или за на вечера – рекол програмерот на апликацијата. 

Posao, utisak

Фото: Pexels

Работодавачите имаат должност кон вработените

Додека работниците прво би требало да им се обратат на работодавачите со поплаките, експертите велат дека одговорност е на компаниите да бидат „ангажирани во засилување на вработените“ и да им даваат повратни информации

Поголемиот дел од луѓето и понатаму велат дека им е попријатно да даваат повратни информации преку анкети, а не преку менаџерот – рекла Баумгартнер. 

Тоа значи дека менаџерите би требало да бараат повратни информации и да ги прашуваат како можат да ги поддржуваат, собирајќи повратни информации на различни начини за да можат да се погрижат вработените да ги комуницираат своите потребни на начин кој им е најмногу пријатен.

Извор: BIZLife

Фото: Unsplash, Pexels