- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Синдикат на културата започнува штрајк поради непотпишување на колективен договор

Синдикат на културата започнува штрајк поради непотпишување на колективен договор-работник
328views

Синдикат на културата соопштува дека во вторник (24.12.2019) започнува со штрајк.

-Информираме дека СКРМ започнува со штрајк на 24.12.2019 година заради непотпишување на колективен договор кој го очекуваме деценија и половина. Рокот за одговор на Министерството за култура на доставената намера за штрајк истече вчера, на 18.12.2019 г. Од нивна страна не добивме никаков одговор, па Советот на СКРМ одлучи да ја активира последната правна алатка, се наведува во соопштението.

Целиот текст можете да го прочитате тука