СПМ бара зголемување на платите на полициските службеници за 10 %

Синдикатот на Полиција во Македонија- СПМ упатува апел до сите пратеници во Собранието на Република Македонија, без разлика кој го има поднесено анандманот, берем еднаш да се обединат и да подржат покачување на платите во Полицијата во 2023 година.

Со тоа да покажат и докажат дека и сега Полицијата им е потребна.

“Затоа почитувани пратеници, дадете подршка на овој анандман и допринесете за покачување на платите во Полицијата за 10%, иако сметаме дека и тоа е малку”.

линк:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02FbSQc39EfFufhiENzBLpxxcX7Y5GYK8azoRECoUiTN1Y214X2FFzH5J2rAYhsy81l&id=100046824475551&mibextid=Nif5oz