- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

СПМ: Како да се обединиме кога за Вас не постоиме како Синдикат?

СПМ - Работник
938views
Фејсбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија: 
Оливер‼️
Велиш, да се обединиме, а❓
Како да се обединиме сега, кога цела година за тебе НЕ ПОСТОИМЕ како Синдикат❓
Како да се обединиме кога ТИ ги ПОДЕЛИ НАШИТЕ КОЛЕГИ‼️ Ги подели на послушници и “неподобни⁉️
Како да се обединиме кога единствен подобен за тебе е само ЕДЕН СИНДИКАТ❓
Како да се обединиме кога ГИ ОТЕПА со незакомски решенија професионалците и неистомислениците❓
Како да се обединиме кога СЕ ОТЕПА од штанцање писмени наредби подолго од 30 дена од кои некои траат со години❓
Како да се обединиме кога НА ВИСОКИ ПОЗИЦИИ постави партиски и послушен кадар кој ги малтретира вработените како никогаш до сега❓
Како да се обединиме кога ОТКАКО СИ ТИ немаме Директор на БЈБ односно имаме човек кој на секоја твоја пресконференција стои позади тебе како сеуште да ти е обезбедување❓
Како да се обединиме кога ЗАРАДИ ТЕБЕ Полицијата не доби никакво покачување на платите❓
Како да се обединиме кога НЕ ПРЕСТАНА со малтретирање на синдикалните преставници❓
Како да се обединиме кога НЕМАМЕ ОСНОВНИ СРЕДСТВА ЗА РАБОТА❓
Како да се обединиме кога НЕМАШ НАБАВЕНО униформа за полицискиот службеник а ЛАЖЕШ по медиумите дека си набавил❓
Како да се обединиме кога НАЈЛОШО менаџираш со МВР откако си дојден на позицијата Министер❓
Како да се обединиме кога ………❓
ЖАЛИМЕ…..АМА ПОСЛЕ ОВА РАЗЕДИНУВАЊЕ – НЕМА ОБЕДИНУВАЊЕ‼️
СО ТЕБЕ “наш” Оливер НЕМА НАПРЕД‼️
Затоа уште денес на овој твој роден ден направи го тоа што сите го чекаат од тебе : Дај си ОСТАВКА…..Можеби после тоа ќе се обединиме…..и секако ЌЕ ПРОДОЛЖИМЕ НАПРЕД… почитуван‼️