- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

СПМ: Со злоупотреби не се создава ЗАДОВОЛНА полиција

СПМ - Работник
205views

Фејсбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија: 

Министре Oliver Spasovski …Ако си човек од збор како што се прикажуваш и ако си ти ТОЈ кој создава “ЗАДОВОЛНА ПОЛИЦИЈА” …. Веднаш да ги вратиш сите незаконски распоредени полициски службеници надвор од местата на живеење, работници кои се распоредени по “твој” или нечив кеиф не само до шест месеци туки и оние кои се незаконски распоредени од ТЕБЕ 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 година и со ТОА ЌЕ ДОКАЖЕШ ДЕКА НАВИСТИНА СОЗДАВАШ….‼️

Advertisement

🗣️‼️Паралелно со тоа ПРЕСТАНИ ДА ЗЛОУПОТРЕБУВАШ одредби од Законот за внатрешни работи и незаконски со писмени наредби да ги Распоредуваш работниците повеќе од еден месец со што правиш злоупотреба на членот 154 од ЗВР…. За работата која позади грб (секако со твое знаење) ти ја работат “твоите верни советници од кабинетот” и ги присилуваат работниците под закана со изјава да се симнат едно ниво подоле спротивно на нивната волја… За ова друг пат “ќе те пофалиме”…⛔🎯

Времето….почитуван врви и сето тоа што го правиш НЕЗАКОНСКИ еден ден ќе престане‼️ Најдобро намерно како Синдикат ти предлагаме ДА ПРЕСТАНЕШ со ширење на СТРАВ И ЗАПЛАШУВАЊЕ кај колегите…. Нема повеќе тоа да мине и од ден на ден бројката на незадоволни во Полицијата СЕ зголемува…

Advertisement
Advertisement

Нека стои ова тука дека добронамерно сме ТИ УКАЖАЛЕ 🤔‼️

Advertisement