- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

ССМ бара да се исплати регрес за годишен одмор

205views

Сојузот на синдикатите на Македонија бара работодавачите согласно Колективните договори да исплатат регрес за годишен одмор на почетокот на месец јули кога и најголем дел од работниците го исполнуваат условот за добивање регрес за годишен одмор со работење најмалку шест месеци во календарската година кај ист работодавач согласно Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството, соопшти Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ).

Повеќе прочитајте на скопјеинфо.мк

Advertisement

Advertisement