- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Тасева: Пандемијата покажа дека државната администрација е најсигурно работно место

Тасева: Пандемијата - Работник
227views

Пандемијата на ковид-19 и мерките кои се преземаат за справување со оваа состојба уште еднаш покажаа дека најсигурно работно место, а со тоа и најсигурна егзистенција, нуди вработувањето во државната администрација и вработувањето во јавниот сектор, изјави претседателката на Транспаренси Интернешнл – Македонија, Слаѓана Тасева.

Транспаренси Интернешнл Македонија и Државната комисија за спречување на корупцијата ја продолжија својата соработка на проектот „Проценка на ранливост од корупција во политиките и постапките за вработување, со посебен фокус на непотизам, клиентелизам и кронизам.“

Повеќе прочитајте на сигнал.мк

Advertisement