Правда

Туфегџиќ: Со новиот закон младите се ефикасно вклучени во сите институции

   Време за читање помалку од минута

Со 69 гласа „За“ и 1 „против“ македонското Собрание вчера го изгласа Законот за младинско учество и младински политики кој треба да донесе поголема вклученост на младите во носењето одлуки преку Национално собрание на млади, локални младински совети и собранија и повеќе сервиси за младите, пишува Слободен Печат.

Целосниот текст прочитајте го тука