Македонија

Утринава најзагаден град е Гостивар

   Време за читање помалку од минута

Мерните станици ширум земјата покажуваат дека утринава загаденоста на воздухот во земјава  моментално е на многу ниско ниво, а  Гостивар е најзагаден град во земјава и тоа со 60 µg/m3.

Утрово воздухот во Македонија е со ниска загаденост, а најзагаден град е Гостивар со 60 µg/m3.

Потоа по степенот на загаденост следуваат општина Тетово со 43 µg/m3, па кај Ректоратот со 41 µg/m3, па Кичево, Гази Баба и Лисиче.