- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Хелсиншкиот комитет добил 56 пријави за прекршување на работнички права за две недели

Хелсиншкиот комитет - Работник
193views

Во периодот од 1 до 14 април, Хелсиншкиот комитет добил 56 пријави за прекршување на работнички права, кои опфаќаат 363 работници.

За отпуштање од работа добиени се девет пријави кои опфаќаат 67 вработени, 16 пријави се поднесени за принудно спогодбено раскинување на договорите за вработување, а со нив се опфатени 264 вработени.

Advertisement

Четири работници поднеле пријава за принудно користење на годишниот домор или неплатено отсуство, а 60 работници поднеле пријави за намалување на платите.

Advertisement

Advertisement
Advertisement