МакедонијаПравда

Царовска: Младите ни се важен партнер, работната група МОН-млади ќе учествува во креирањето на успешни образовни политики

81views

Министерката за образование и наука Мила Царовска, денес ја одржа првата иницијална средба за формирање на работна група МОН – млади која ќе биде вклучена во креирањето на сите важни политики и процеси поврзани со младите и унапредувањето на младинскиот стандард, како и реформите во образованието.

Царовска на состанокот истакна дека младите се важен партнер во создавањето на успешни политики, а еден од приоритетите на министерството е токму создавањето на квалитетно образование и политики насочени кон младите.

Во работната група МОН-млади учествуваат претставници на младинските организации, Универзитетско студентско собрание и Сојузот на средношколци.